Willem viert 20 jaar werken bij TRES; een terugblik op zijn carrière

Willem 20 Jaar Header Wit (1)

Onze webdesigner Willem is al 20 jaar in dienst bij TRES. Een mooi moment om terug te blikken op zijn carrière. Hoe is hij bij TRES terecht gekomen? Wat heeft hij allemaal meegemaakt in die twee decennia? En waarom is hij al die jaren bij TRES gebleven? Maak je klaar voor een tripje terug in de tijd, toen we nog wierven met advertenties in de krant en websites maakten met Flash!

Op zoek naar een vaste werkplek

Willems avontuur bij TRES begon met een advertentie die hij tegenkwam in de krant met daarin de oproep voor een grafisch vormgever met ervaring in Flash. Hij kwam op gesprek bij Chris, een van de grondleggers van TRES, en na een goed gesprek kreeg hij een opdracht mee naar huis. In combinatie met zijn portfolio wist Willem TRES te overtuigen en kreeg hij de functie als grafisch vormgever. Willem vertelt: "Ik ben begonnen als grafisch vormgever, maar had ook kennis van programmeren voor websites. En dat kwam goed van pas." Want naast vormgeven hielp Willem ook mee aan de bouw van websites.  

Willem01

Willems TRES portret uit 2017.

Van klein naar groots

Willem is de allereerste persoon die bij TRES in dienst trad. Toen hij in 2004 aan de slag ging was zijn eerste indruk van TRES: “Klein, maar gezellig. Het was geen gevoel van voor een baas bezig zijn, maar meer om iets moois neer te zetten met collega's." In de loop der jaren zag Willem TRES groeien en professionaliseren: “Maar het is altijd een platte organisatie gebleven. Ondanks dat we flink gegroeid zijn, is iedereen nog steeds makkelijk te benaderen. De cultuur is nog steeds gezellig, maar ook professioneel. Er is veel lol op de werkvloer, maar dat gaat nooit ten koste van de kwaliteit.”  

In de afgelopen 20 jaar heeft Willem veel mogen ontwerpen bij TRES, maar op de vraag welk project hem het meest is bijgebleven antwoord hij: “Elk project en organisatie is speciaal, omdat je steeds met iets nieuws bezig bent. Maar werken voor sc Heerenveen vond ik heel bijzonder, omdat het zo'n grote en bekende voetbalclub is. Het voelde destijds heel speciaal om aan zo'n groot project te werken, omdat het voor mij de eerste keer was.”

Verandering van het vak

Het designvak is flink veranderd in de afgelopen twee decennia. Willem vertelt: "Vroeger was een website meer een online visitekaartje. In de loop van de jaren werd het steeds serieuzer en kwamen er steeds meer functionaliteiten. De komst van smartphones, tablets en de opmars van responsive design hebben mijn werk sterk beïnvloed." 

En ook de recente opkomst van AI heeft impact op Willem zijn werk. "Het maakt mijn werk makkelijker, vooral bij het vinden en bewerken van foto’s. Het geeft opdrachtgevers een goed beeld van hoe het uiteindelijke plaatje van de website eruitziet. Maar AI neemt mijn werk niet over, het helpt me om sneller en beter te werken."

Willem van der Veen

Ik verveel mij nooit, er is ruimte om te ontwikkelen en te groeien. Iedere opdracht voelt als nieuw. Dat maakt het uitdagend. Maar ook de collega’s maken het heel gezellig en leuk."

Nog altijd op zijn plek

Ondanks dat Willem al 20 jaar bij TRES werkt, is het nooit in hem opgekomen van baan te wisselen. Willem: “Ik verveel mij nooit, er is ruimte om te ontwikkelen en te groeien. Iedere opdracht voelt als nieuw. Het is geen kopieer en plak werk, maar altijd vanaf nul beginnen. Dat maakt het uitdagend. Maar ook de collega’s maken het heel gezellig en leuk." 

Willem is trots op het werk dat zijn collega's en hij leveren. “Ik vind het nog steeds even leuk om een website live te zien gaan als 20 jaar geleden.” De combinatie van uitdagend, voortdurend veranderend werk en fijne collega's motiveert hem om ook na twee decennia nog bij TRES te blijven. 

Voor mensen die willen solliciteren bij TRES, heeft Willem een duidelijk advies: "Gewoon doen! Als je zoekt naar een leuke, platte organisatie met een goede balans tussen gezelligheid en professionaliteit, dan moet je hier zijn."

Willem02jpg

Willems TRESportret uit 2014.

Meer updates