Leks aan het woord

Tres Reportage 24Web

Leks werkt sinds april 2019 bij TRES als back-end developer. Verschillende maatwerk projecten, een grote opdracht en het befaamde TRESfest zijn inmiddels gepasseerd. Een mooi moment om eens te vragen hoe het werken bij TRES eigenlijk bevalt. Benieuwd hoe wij werken, wat voor projecten er zoal voorbij komen en wat de leuke extra’s zijn van werken bij TRES? Lees dan vooral door...

Hé Leks, waarom heb je eigenlijk gekozen voor TRES als werkgever?

Wat mij vooral aansprak was dat TRES een relatief kleinere organisatie is, hierdoor zijn de lijntjes korter. Dat vind ik prettig werken. Ik was echt toe aan een meer directe omgeving, waar snel gereageerd kan worden op ontwikkelingen. Mijn verwachting was dat dit bij TRES wel goed zou zitten. Daarnaast spreekt het werken aan verschillende opdrachten voor verschillende klanten mij erg aan.

Voldoet TRES tot nu toe aan je verwachtingen?

Ik heb het gevoel dat ik bijdraag aan het succes van verschillende klanten. Er worden leuke, goede opdrachten binnengehaald waar je met veel plezier aan kunt werken samen met je collega’s. En je ziet ook het resultaat daarvan. Ik werk in een team waarin we snel kunnen schakelen. Dus ja, tot nu toe zit ik goed op mijn plek bij TRES.

Hoe ziet die samenwerking in het team eruit?

Binnen mijn team, Team Groen, hebben we iedere maandag een meeting waarin we de werkzaamheden van de vorige sprint evalueren en de planning bespreken voor de nieuwe sprintweek. Op woensdag hebben we een korte check-up, zodat we weten waar we staan en wat er nog moet gebeuren. Binnen het team kunnen we snel schakelen omdat we met een mix van back-enders, front-enders en marketeers bij elkaar zitten. We hebben elkaar nodig om tot een eindresultaat te komen.

En wie bepaalt die werkzaamheden dan?

De consultants van TRES hebben goed contact met de klanten zodat we weten wat de wensen zijn. Dat doet Jelle, de consultant binnen Team Groen, ook. Door hem hebben we een werkvoorraad waar we mee aan de slag kunnen. Ik vind het fijn om op mijn werk te komen en te weten wat me te doen staat, dat ik een zinnig doel heb.

Aan wat voor projecten werk je als back-ender bij TRES zoal?

Ik werk inmiddels alweer even bij TRES en heb al kunnen bijgedragen aan verschillende opdrachten voor verschillende klanten. Soms zijn het kleinere opdrachten, waarbij we een bestaande website of portaal verder ontwikkelen. Een andere keer is het een meer complexe klus of een heel groot project. Iedereen heeft eigenlijk wel zijn eigen specialisme, waardoor we vaak met meerdere developers aan één project werken.

Een mooi voorbeeld hiervan is het project voor SUSA waar we de nieuwe website voor hebben gemaakt. Hier heb ik eigenlijk niks met HTML en CSS gedaan, dat deden mijn directe collega’s uit het team. Ik heb me vooral bezig gehouden met het maken van de API in .NET Core waar de front-end op basis van VUE.js weer mee communiceert. De API haalt de data uit de SQL database en levert een JSON op. Het uiteindelijke doel is dat de vacatures van SUSA op de website en in de portaal komen vanuit dezelfde bron. Persoonlijk vind ik dat het leukste, om met de business bezig te zijn. En het op zo’n manier te presenteren dat een collega het zo in de HTML kan gebruiken, maar ook dat het beheer voor de klant eenvoudig en efficiënt is.

Wat was je leukste project tot nu toe?

Dat is dan toch de nieuwe website voor SUSA, omdat ik dit project van begin tot eind heb meegemaakt en mijn eigen stukje heb kunnen bijdragen. De druk van zo’n livegang, van project tot alles wat er omheen komt kijken, de deadline, dan heb ik het echt naar mijn zin. Het geeft een kick als de website live gaat. Wat dit project ook uniek maakte voor mij was dat ik zelf met de projectleider van SUSA aan tafel heb gezeten, zodat we realtime konden schakelen. Ik denk dat dit echt één van de voordelen is van het werken bij een relatief kleinere organisatie met korte lijntjes. Ik vind dat wel bijzonder.

Tres Reportage 40Web

Tot slot: waarom moet je komen werken bij TRES?

Er hangt hier een relaxte werksfeer, we hebben mooie klanten en er is veel ruimte voor ontwikkeling. Het is een leuke, sociale club waar veel dingen worden georganiseerd. Zo was ik pas een paar weken in dienst toen ik al mee mocht met het TRESfest naar Berlijn. Een mooie manier om je collega’s te leren kennen!

Meer updates