Betrokkenheid en fun tijdens TRESQ

IMG 0865

Bij TRES hebben we een aantal terugkerende bijeenkomsten door het jaar heen, waarvan TRESQ er één is. Ondanks het repeterende karakter, kijkt menig TRES'er er iedere keer weer naar uit. Als je ons op Instagram volgt, heb je het vast eens voorbij zien komen. Zo niet, dan vraag je je misschien wel af wat TRESQ eigenlijk is.

Evalueren en vooruitkijken

Kort gezegd: TRESQ (TRES Quarterly) is een driemaandelijkse bijeenkomst waarbij we het vorige kwartaal evalueren en vooruitkijken op het nieuwe kwartaal. Wat waren onze doelen? Hebben we deze behaald? En welke nieuwe doelen hebben we gesteld? Deze doelen, wij noemen ze rocks, zijn altijd gericht op het verbeteren van de organisatie of dienstverlening. Denk aan het optimaliseren van de werkwijze, het beter inzichtelijk maken van resultaten, het behalen van de Great Place to Work certificering of het organiseren van een hackathon. Door deze rocks helder en concreet te formuleren, helpen ze ons focus te houden naast onze dagelijkse werkzaamheden. De rocks bepalen we met de consultants, het managementteam en directie tijdens de TeamQ. Daarnaast stellen we voor development ook ieder kwartaal doelen vast. Dit doen we tijdens DEVQ, een sessie met alle developers. Tijdens TRESQ delen we alle doelen en resultaten met de hele organisatie.

Het leukste onderdeel

Bij TRES vieren we successen. Hebben we de rocks behaald? Dan gaan we wat leuks doen tijdens TRESQ. En laten we wel wezen. Die resultaten en doelen zijn superbelangrijk voor de groei en ontwikkeling van TRES, maar het leukste onderdeel van TRESQ is natuurlijk de activiteit. Wat we gaan doen? Dát is ieder kwartaal weer een verrassing. We hebben al veel afgevinkt. Denk aan padellen, lasergamen, ontsnappen uit een escape room, solex rijden, paintballen en een speurtocht op het water. We houden wel van wat actie zoals je ziet. Oh, en van eten. Want ook dat doen we tijdens TRESQ.

Tresq2 Solexrijden

Samen vooruit

We vinden het belangrijk om met elkaar in contact te staan en iedereen betrokken te houden. Meer dan ooit nu we volop hybride werken. Met onder andere TRESQ proberen we dit te bereiken. Eén van onze kernwaarden is ‘samen'. En dat is niet voor niets. Het zit in onze mentaliteit en vertaalt zich door in onze werkprocessen. In je eentje bereik je namelijk niet zoveel. Samen vooruit! 

Meer updates