DEVQ: samen naar een hoger niveau

TRES Devq Screenshot4

Vier keer per jaar organiseren we DEVQ. Een dag waarop we met alle developers samen terugkijken op het vorige kwartaal, synchroniseren en vooruitkijken op het komende kwartaal.

Niet enkel code tikken

In de praktijk merk je dat er soms weinig tijd is voor het uitvoeren van nieuwe ideeën. Je probeert bij te blijven met de nieuwste technieken en ontwikkelingen, maar de ruimte hiervoor vinden én alle developers betrokken houden is soms lastig. Als oplossing hiervoor hebben we DEVQ: Development Quarterly. Alle developers krijgen hiermee een actieve rol in het bedenken en uitvoeren van plannen, wensen en verbeteringen in de organisatie. Zo ben je als developer niet enkel en alleen code aan het tikken. 

TRES Devq Screenshot5
TRES Devq Screenshot1
Accepteer marketingcookies om de video te bekijken.

Samen werken aan kwaliteitsverbetering

DEVQ is een creatieve dag waarop we ‘rocks’ bepalen voor het nieuwe kwartaal. Dit zijn de typische grote to do’s die we altijd op de agenda hadden, maar anders niet aan toekwamen. Verbeterpunten die niet binnen een week, maar wel binnen een kwartaal gerealiseerd kunnen worden. Deze rocks komen voort uit de brainstorms die we deze dag organiseren. Voorbeelden zijn het opzetten van een migratieplan naar DevOps en het versnellen van het buildproces. Samenwerken, fun, inbreng en betrokkenheid zijn belangrijke elementen tijdens DEVQ. Het is niet alleen zeer nuttig in de continue kwaliteitsverbetering, het is ook écht een stukje teambuilding.  

Robert Schuit

DEVQ brengt ons als collega's dichter bij elkaar en het zorgt ervoor dat we met zijn allen grote stappen maken.

Meer updates