Codegarden 2023: wij waren erbij!

Robert Dirk Wesley Timo

In juni vond het jaarlijkse hoogtepunt voor Umbraco-developers plaats: Codegarden. Deze technische conferentie, die van 13 tot en met 16 juni werd gehouden, is een unieke ervaring waar developers samenkomen om te leren, te inspireren en vooral ook plezier te maken. Natuurlijk laten wij dit niet aan ons voorbij gaan en dus sprongen onze developers Robert, Wesley, Dirk, Sjaak, Johan en Timo in de auto. Na een rit van 6,5 uur kwamen ze samen aan in Denemarken. Timo bezocht Codegarden dit jaar voor het eerst en deelt zijn ervaringen. 

Not your typical tech conference

Codegarden is een jaarlijkse conferentie, georganiseerd door Umbraco, waar iedereen die iets met Umbraco doet, of interesse heeft in dit CMS, bij wil zijn. Het vindt plaats in Odense, Denemarken, waar ook Umbraco HQ is gevestigd. Codegarden is allesbehalve een doorsnee techconferentie. Het draait niet alleen om kennis delen, maar juist ook om plezier maken en community building. 

Waarom je bij Codegarden aanwezig wil zijn

Binnen TRES wordt veel gewerkt met Umbraco. Dit was dan ook een van de redenen voor Timo om dit jaar de conferentie bij te wonen: "Binnen onze projecten is Umbraco vaak de eerste oplossing die wij aan klanten aanbieden. Daarom wilde ik graag ontdekken waar we met Umbraco op lange termijn naartoe gaan." Op de conferentie krijg je tips en tricks die je normaal gesproken niet zou krijgen. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken over de kwaliteit van code en hoe je omgaat met testen en debuggen, maar ook de langetermijnvisie en roadmap vanuit Umbraco komen aan bod. 

Robert En Timo Web

Inspirerende sessies, het UmbraCoffee en de Swag Store

Tijdens de driedaagse conferentie kun je diverse sessies bijwonen. In deze sessies komen technische onderwerpen aan bod, zoals projecten gebouwd op het Umbraco CMS en mogelijkheden binnen Umbraco. Maar er worden ook minder technische onderwerpen besproken, zoals het coachen van developers.

Wat Codegarden bijzonder maakt, is dat er naast deze sessies ook minder formele activiteiten zijn.  Een voorbeeld hiervan is UmbraCoffee, waar je onder het genot van een “cuppa” bijgepraat wordt over alles wat aan bod komt tijdens Codegarden. Voor de echte fans is er merchandise beschikbaar in de "Swag Store" en tijdens de beruchte Codegarden Bingo kun je leuke prijzen winnen zoals een piano.

Timo Schraa

Bij Codegarden ontvang je waardevolle tips en tricks over Umbraco en andere onderwerpen die je doorgaans niet zo snel zou oppikken.

Highlight van Codegarden

Op de vraag wat Timo het meest is bijgebleven tijdens zijn bezoek aan Codegarden, antwoordt hij: "De sessie van Jason Wodicka: The Brilliance of Not Being Brilliant." Wodicka sprak over hoe onze drang om uitzonderlijk te zijn, het uitvoeren van het gewone werk dat uitzonderlijke resultaten oplevert, in de weg staat  “En dat is het eigenlijk ook. We proberen altijd te excelleren en de beste te zijn, terwijl de beste oplossingen vaak de meest voor de hand liggende zijn.” Voor wie geïnteresseerd is in de sessie; deze is terug te bekijken via het  YouTubekanaal van Umbraco HQ. 

Ontwikkelingen binnen Umbraco

Ook de komende tijd kunnen we weer veel nieuwe ontwikkelingen verwachten binnen Umbraco CMS. Timo vertelt: "In de toekomst kunnen we bij Umbraco een ingebouwde Content Delivery API verwachten. Dit betekent dat je al je Umbraco-gegevens overal en naar elk publiek kunt brengen." Daarnaast is er geïnvesteerd in een nieuwe manier om e-commerce op te bouwen met Umbraco. Dit wordt al gelanceerd in juli 2023. 

Kortom, er staan mooie ontwikkelingen op de planning. En wat Codegarden betreft: ”Volgend jaar weer!”  

Meer weten?

Timo Schraa

Timo

Developer
timo@tres.nl

Meer updates