Sander aan het woord

Sander Beekhout 2024 03

Back-end developer Sander werkt sinds kort bij TRES. De tijd vliegt voorbij, want inmiddels zijn we bijna een halfjaar verder. De inwerkperiode is voorbij en de projecten zijn gestart. Tijd om te vragen hoe Sander het werken bij TRES tot nu toe ervaart en wat zijn ambities zijn.

Ha Sander, wij zijn nieuwsgierig; waarom heb je gekozen voor TRES?

Ik was al een tijdje op zoek naar een nieuwe baan. Ik zocht een bedrijf met een open en toegankelijke sfeer, waar ik mezelf kon blijven ontwikkelen. De website van TRES trok mijn aandacht en de verhalen over de bedrijfscultuur en ontwikkelingsmogelijkheden spraken mij erg aan.

Voldoet TRES tot nu toe aan je verwachtingen?

Jazeker! Ik had natuurlijk al een beeld van TRES door de website, en alles wat ik daar las en zag, klopt gewoon. Ik heb het gevoel dat TRES echt om haar collega's geeft. Je komt terecht in een hecht team met leuke, nuchtere en gezellige mensen. Dus het beeld dat ik online van TRES had voldoet aan de verwachtingen die ik had.

Je bent back-end developer bij TRES, kun je daar iets over vertellen?

Als back-end developer werk ik aan een diverse projecten voor een selecte groep opdrachtgevers, waaronder een nieuwe registratieflow voor Bedrijfsfitness Nederland (BFNL) en updates voor de supporterssite van Ajax. Maar zo nu en dan doe ik ook een beetje front-end development hoor, dat hoort erbij. 

Sander Beekhout 2024 02

Wat is je favoriete project tot nu toe?

Het project voor BFNL vind ik heel leuk om aan te werken, omdat het een duidelijke structuur heeft die voor mij goed te volgen is. Binnen de programmatuur van TRES ben ik mij nog aan het ontwikkelen. De gedachtegang van programmeren is wel hetzelfde, maar de code is altijd even wennen. Het is vergelijkbaar met het leren van een nieuwe taal. Je weet wat je wilt zeggen, maar moet de juiste woorden vinden om je uit te drukken. Gelukkig gaat dit heel goed.

 

Vind je dat je binnen TRES de juiste begeleiding krijgt om je in de programmatuur te blijven ontwikkelen?

Jazeker, en dat vind ik heel fijn. Voordat ik hier begon, kreeg ik van Carina (HR & Talent officer) de mogelijkheid om diverse cursussen te volgen. Dat vond ik prettig en heb daar ook gebruik van gemaakt. Daarnaast zijn er regelmatig back-end overleggen. Er wordt constant doorontwikkeld en mensen zijn altijd op zoek naar nieuwe technieken en verbeteringen. Daar leer ik een hoop van. Ik vind TRES qua software dan ook een innovatief bedrijf.

Sander Berkhout

Er wordt constant doorontwikkeld en mensen zijn altijd op zoek naar nieuwe technieken en verbeteringen. Daar leer ik een hoop van.

Je bent onderdeel van team groen, wat vind je van de samenwerking?

De samenwerking gaat goed; het is heel toegankelijk allemaal. Je kunt altijd iemand aanspreken of een berichtje sturen als je ergens mee zit. Ze proberen je altijd direct te helpen en als iemand even druk is, dan pakken ze het later op. Iedereen staat klaar voor elkaar, dus dat is heel fijn.
 

Zou je willen doorgroeien en waar zie jij jezelf in de toekomst bij TRES?

Ik heb zeker de ambitie om door te groeien, maar daarvoor zit ik hier nog wel wat te kort, vind ik zelf. Wanneer ik over een jaar of twee wat meer thuis ben in de software, wil ik kijken wat er mogelijk is in bijvoorbeeld het oppakken van meer verantwoordelijkheden. Ik heb ook het gevoel dat hier de ruimte voor is in de toekomst. Je wordt uitgenodigd om jezelf te blijven ontwikkelen binnen TRES. Daar wordt een hoop in georganiseerd met bijvoorbeeld cursussen en studiedagen. Maar voor nu wil ik vooral thuis worden in de projecten en de code.

Hoe zou je de cultuur binnen TRES omschrijven?

Nuchter, vriendelijk, iedereen is down to earth. Je kunt met iedereen een praatje maken. De sfeer is gezellig en heel sociaal.

En vind je dat er een goede balans tussen werk en privé is bij TRES?

Jazeker. Wanneer je vrij bent, ben je ook echt vrij. Het privéleven wordt hier echt gerespecteerd. Natuurlijk zijn er uitzonderingen waarin je soms buiten werktijd even bereikbaar moet zijn, maar dit komt niet zo vaak voor. Ik heb niet het gevoel dat ik altijd maar aan hoef te staan om aan de verwachtingen van TRES te voldoen. Ook qua vrije dagen is het allemaal heel relaxt. Je hoeft niet maanden van tevoren al aan te geven wanneer je vrij wilt nemen; alles is mogelijk in goed overleg. En als je vrij bent, word je ook niet gestoord. Dus dat is wel heel fijn.

Je mag bij TRES natuurlijk ook thuiswerken, hoe ervaar jij dat?

Zelf ben ik daar een voorstander van. Ik vind het fijn, ook omdat het voor mij anders lastig te combineren wordt. Ik heb een vriendin en twee honden. Dus als mijn vriendin naar kantoor moet, is het fijn dat ik thuis bij de honden kan blijven. Daarin word je volledig vrijgelaten. Je hebt één teamdag per week dat je echt op kantoor moet zijn. En soms een dag extra voor de sprintweek. Maar wanneer het echt niet uitkomt, is alles bespreekbaar. Die vrijheid is heel fijn en het thuiswerken vind ik af en toe ook echt wel prettig om te doen.

Waarom vind jij dat mensen moeten komen werken bij TRES? 

Je krijgt de ruimte om jezelf te ontwikkelen, om sociaal te zijn, je kunt altijd vragen stellen en iedereen is open. Iedereen is benaderbaar. Waarom zou je hier eigenlijk niet willen werken? Als developer zit je hier echt heel goed! 

Tot slot, een heel belangrijke vraag, ga je ook mee naar TRESfest? 😉

Ja natuurlijk! Ik kijk er heel erg naar uit!

Meer updates