TRESfest '22: op naar Hamburg!

Groepsfoto fietsen

Yes! We mochten weer. Na Berlijn in 2019 keek ik uit naar de 10e TRESfest editie met Ibiza als eindbestemming. In gedachten was ik er al, maar ik hoef je niet te vertellen waarom dat feestje niet doorging. En die keer erop? Zelfde verhaal. Maar hé, laten we dat snel vergeten. Want dit jaar durfden we het weer aan. Iets dichter bij huis, just to be sure. Op naar Hamburg! 

Hé buschauffeur

Hamburg dus. Om 9:00 vertrekken we met de bus van kantoor, met een snelle stop in Groningen om nog wat ‘leute’ op te halen en dan snel die kant op. Voor menig TRES’er wordt dit het eerste TRESfest. Gespannen koppies zie ik niet, enthousiaste koppies des te meer. Er worden al een paar sapjes gedronken, we houden een heads-up (maandelijkse update) on tour editie en doen een potje bingo. De buschauffeur denkt er het zijne van en is blij als we arriveren bij het hotel.  

Hamburg flyer

Rooftopbar, schnitzels und party machen

Even inchecken, hotelkamers goedkeuren, opfrissen en gaan! Eerste stop? Een rooftopbar. Jammer van de wolken en de wind, op de foto's leek het zo idyllisch. Maar dat mag de pret niet drukken. Na twee jaar zijn we weer op een buitenlandse trip met 30 man, daar moet op geproost worden! Daarna worden de magen goed gevuld. De meerderheid met, hoe kan het ook anders, een schnitzel. Op naar de Reepherbahn om 'party zu machen'. We vinden een leuke club en verspreid over de nacht (en ochtend) druppelen we het hotel weer binnen.  

Still
Accepteer marketingcookies om de video te bekijken.
Fietstocht

Het ontbijt missen en sightseeing op de fiets

De ochtend hebben we vrij te besteden. De één ligt nog de ronken en mist het ontbijt, de ander is vroeg uit de veren om alles te bekijken wat Hamburg te bieden heeft. Zoals een automuseum, veel te dure winkels en fijne koffietentjes. Voor ieder wat wils zullen we maar zeggen. Als je om 14:00 uur maar op het adres bent van de fietsverhuur, want er staat een fietstocht op de planning. In twee groepen cruisen we door Hamburg. We genieten van het mooie weer en proberen ondertussen nog wat mee te krijgen van wat de gidsen in gebrekkig Engels aan ons te vertellen hebben. Wat een toffe manier om de stad te verkennen! 

Italiaans, limo's en beer-pong

Even bijkomen in het hotel of tóch nog even naar dat automuseum dat je gemist hebt vanochtend. Daarna eten we heerlijk bij een Italiaan, waar we uitgebreid tafelen want om mysterieuze redenen kunnen we niet eerder weg. Wanneer we uit het restaurant lopen worden we verrast door een Hummer limo. Wat? Een roze limousine? Hé, daar is nog een vintage limo. En nog één, wat ik maar de klassieke limo noem. Gillende keukenmeiden zijn er niks bij. Gaaf! We rijden de nacht van Hamburg in en eindigen weer op de Reepherbahn waar we worden verwacht bij een beer-pong café. Na een paar potjes is het duidelijk dat alleen Wesley hier goed in is en besluiten we de avond ergens anders voort te zetten. We eindigen in een club wat zich een Irish pub noemt, maar eigenlijk gewoon een hele grote club is. Onder het genot van fijne deuntjes en, oké, nog ééntje dan vieren we de laatste uurtjes van een enorm geslaagd TRESfest. 

Meer updates