Welmoed aan het woord

Welmoed werkt sinds oktober 2018 als digital marketeer bij TRES. Inmiddels zijn er al flink wat campagnes en contentklussen uit haar pen gekomen en heeft ze voor veel van onze opdrachtgevers iets kunnen betekenen. Tijd voor een vragenuurtje! Want wat doe je eigenlijk als digital marketeer bij TRES?

Je komt ‘s ochtends op kantoor en dan…

Pak ik een glas water, lees ik mijn mail en bekijk ik mijn agenda. Geen dag is hetzelfde bij TRES. Als digital marketeer bedien ik diverse opdrachtgevers op verschillende vlakken. Zo help en adviseer ik op het gebied van zoekmachineoptimalisatie, zet ik social media campagnes op en beheer ik verschillende Google Ads accounts. Ik heb regelmatig een call of meeting met een opdrachtgever om resultaten te bespreken of bijvoorbeeld te kijken waar nog kansen liggen. Daarnaast zijn er nog de interne besprekingen met mijn team of mede marketeers en doe ik ook nog een aantal marketingwerkzaamheden voor TRES zelf. Een typische omschrijving van mijn werkdag is er niet echt!

Je team óf mede marketeers, hoe zit dat?

Bij TRES werken we in multidisciplinaire teams. Dat wil zeggen dat ik als marketeer met back-end developers, een front-end developer en een consultant in een team zit. In mijn geval Team Groen. Het voordeel van deze teams is dat we bij opdrachtgevers, waarvoor we zowel development- als marketingwerkzaamheden doen, goed op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en elkaar hierbij kunnen ondersteunen. Zo kunnen we de opdrachtgever van A tot Z van dienst zijn.

En de andere marketeers?

De andere marketeers zijn verspreid over de andere teams, Team Geel, Oranje en Blauw. Onderling hebben wij veel contact. Hoewel we allemaal breed inzetbaar zijn is het toch fijn om af en toe te sparren of werk uit te zetten bij de marketeer die gespecialiseerd is in een bepaalde dienst. Zo streven wij ernaar onze opdrachtgevers op alle vlakken optimaal te helpen bij hun online marketing activiteiten.

Heb je als digital marketeer veel contact met de opdrachtgevers?

Zeker! Ik ben het aanspreekpunt voor verschillende opdrachtgevers. Dat wil zeggen dat ze bij mij terecht kunnen voor vragen en advies, maar ook dat ik zorg dat de werkzaamheden zijn afgestemd en de verwachtingen van beide kanten helder zijn. Dit kan via de mail maar we hebben ook regelmatig een call of een meeting. Dat schakelt toch sneller en op deze manier krijg ik ook meer feeling met het bedrijf, waardoor we weer meer voor de opdrachtgever kunnen betekenen.

Tres Reportage 3Web

Wat vind je leuk aan je functie?

Ik heb best wel veel vrijheid in mijn functie. Zo kan ik zelf mijn werkdagen invullen, uiteraard rekening houdend met deadlines en afspraken. Ook het contact met de opdrachtgevers en de diversiteit van mijn werkzaamheden vind ik erg leuk. Er komt veel verantwoordelijkheid bij de rol van een digital marketeer kijken, maar dat vind ik juist erg uitdagend. Ik heb het gevoel dat ik onze opdrachtgevers echt kan helpen.

Hoe draagt TRES bij aan je werkplezier?

TRES is een soort huiskamer waar iedereen heel gemoedelijk met elkaar samenwerkt. We werken hard, met af en toe een grapje tussendoor. Het kantoor is open en smaakvol ingericht, hier is echt aandacht aan besteed. Indirect verhoogt dat het werkplezier zeker wel. Met het team hebben we regelmatig een uitje, zo leer je elkaar steeds beter kennen. Daarnaast is het jaarlijkse TRESfest natuurlijk ook geen vervelende bijkomstigheid!

Bekijk meer op TRES.nl